Welkom bij de vierde editie van Interior Talk Tuesday! De Talk verschijnt elke eerste dinsdag van de maand in het online magazine van Revival Lifestyle the Label; jullie hebben de talk even moeten missen afgelopen maand, maar deze editie is extra leuk – I promise! Ik heb het met mijn gasten over simpel geluk, wooninspiratie en komen er ook tips voor jouw interieurinrichting aan bod. In deze editie heb ik Mimount te gast van het account ‘Miems Home’. We praten over interieur, reizen en… food! Mimount houdt net als ik zelf van koken, eten en uiteten gaan. So, grab yourselves a drink en ga er lekker in het zonnetje zitten…

beeld: Miems Home

Mimount (36) is mondhygiëniste van beroep (stiekem een grote zoetekauw!) en runt daarnaast het succesvolle interieur account ‘Miems Home’, waar je de mooiste foto’s voorbij ziet komen van haar interieur en lekkere gerechten. Over lekkere gerechten gesproken; beide haar ouders komen uit Marokko en ze is dan ook met deze (eet)cultuur opgegroeid. Daarnaast is Mimount alweer 13 jaar getrouwd met haar man en mama van drie kinderen. Ondanks de mooie kiekjes op haar Instagram, laat ze vaak ook het contrast zien tussen het perfecte plaatje en de rommel die in elk huishouden kan ontstaan.

Mimount, wat is het verhaal achter jouw passie voor interieur en eten?
“Als tiener heb ik ooit al mijn spaargeld uitgegeven om mijn slaapkamer helemaal naar mijn wens te stylen. Toen moest alles zilver met wit en alles moest matchen. Ik heb toen zelfs mijn stopcontacten zilver gespoten. Ik was enorm trots op mezelf.” “Toen ik trouwde heb ik juist niets aan de inrichting gedaan omdat we wilden sparen voor ons ‘echte’ huis. Dat heeft uiteindelijk 10 jaar geduurd. Maar toen kon ik ook losgaan! Ik kan er oprecht van genieten als een bijzettafeltje of een nachtkastje mooi gestyled is. Dat geeft me een geluksgevoel.” “Behalve interieur hou ik heel erg van lekker eten en van reizen. En vooral die combi! Verse krab eten op een strandje in Thailand, zee-egel proeven in een sterrenrestaurant in New York, de lekkerste jus d’orange drinken op het plein in Marrakech; bestaat er iets beters?”

Hoe zou je jouw interieurstijl beschrijven? en waar haal je jouw inspiratie vandaan wat betreft interieur?
“Mijn stijl zou ik als ‘hotel chique’ omschrijven; omdat veel van onze ideeën voor ons huis uit echte hotels komen. Dankzij het vele reizen wilden we dat luxe gevoel van hotels ook thuis ervaren. Ons bed is daarom ook 200 bij 210cm! Behalve uit hotels haal ik ook veel inspiratie uit Instagram en van ontwerpers zoals Eric Kuster, Wolterinck en Sophie Patterson.”

 Heb je bepaalde tradities als het gaat om eten? En welke zou je jouw kinderen mee willen geven?
“Een mooi gedekte tafel op speciale dagen vind ik belangrijk. Ik merk dat de kids dat ook helemaal geweldig vinden!” “Op hun verjaardag krijgen ze ontbijt op bed, die traditie wil ik er graag in houden. Verder zijn we hier in huis dol op picknicken en daar maken we ook altijd een feestje van!”

Wat vind je belangrijk als we spreken over een huis een thuis maken?
“Voor mij is het belangrijk dat het ‘warm’ aanvoelt. Dat kan zijn door warme kleuren, bepaalde materialen en vooral verlichting. Omdat ik altijd onrustig ben in mijn hoofd, moet mijn inrichting mij een rustig gevoel geven.”

 Heb je favoriete restaurants waar mooi interieur en goed eten samenkomen?
“Volgens mij is dit restaurant inmiddels gesloten, maar ik vond ‘Nacarat’ geweldig. Daarnaast ben ik dol op het eten van Maïta in Haarlem. De inrichting is heel anders dan de mijne maar de sfeer is echt goed.”

 Wat is jouw dierbaarste interieur-item in jouw huis en waarom?
“Ik kan eigenlijk niet echt iets bedenken. Ik ben superblij met veel items zoals onze wandkast, de salontafel en de eetkamerlampen, maar het is me niet dierbaar.” “Het klinkt cliché, maar zonder mijn gezin zijn het alleen maar spullen.”

 

Wat is jouw ultieme ‘revive-moment’?
“Op nummer 1 staat reizen. Ik leef al op in de aanloop er naartoe! Verder kan ik echt gelukkig worden van uitgebreid uit eten en dat afsluiten met de bios.”

 In een tijd waar we meer thuis zijn dan ooit is het belangrijk om thuis een fijn gevoel te creëren, heb je tips hoe je je huis cozy maakt?
“Kaarsen! Al steek ik ze zelf te weinig aan… Daarnaast houd ik van groen; je kunt niet genoeg plantjes in huis hebben, als je het mij vraagt.”

Heb je een simpel gerecht – uit de eetcultuur waarin je bent opgegroeid – die je graag met ons deelt?
“Het simpelste gerecht dat ik kan bedenken is meteen mijn definitie van comfort food; vermicelli in melk. Je kookt vermicelli en warmt intussen melk op. Giet de vermicelli af en doe dat bij de melk. Een snufje zout en een klont boter erdoorheen en klaar; Sooo good!

Dit was alweer de Interior Talk Tuesday voor juni! In de volgende Talk hebben we weer een inspirerend en gezellig persoon te gast! Wie dit is blijft nog even een verrassing. Blijf op de hoogte rondom Revival Lifestyle the Label door ons te volgen op Instagram .