Welkom bij alweer de tweede Interior Talk Tuesday! Elke eerste dinsdag van de maand verschijnt de Talk in het online magazine van Revival Lifestyle the Label. Hierin kletsen wij met onze gasten over simpel geluk, wooninspiratie en komen er ook tips voor jouw interieurinrichting aan bod. De eerste editie trapten we af met Manon Bergman en vandaag kletsen we met de lieve Rowana Nahar. Zij woont en werkt al meer dan 5 jaar in Dubai. Tijd om haar wat vragen te stellen over deze bijzondere woonplek!

kan je in het kort iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Rowana en ik ben 5,5 jaar geleden vanuit Nederland naar Dubai vertrokken met het idee om 5 jaar in Dubai te wonen en werken. 5,5 jaar later kan ik mij geen andere woonplek meer voorstellen, haha. Absolutely loving Dubai!

Wat is voor jou een ultiem ‘revive’ moment?

Een heerlijk ontbijtje aan het strand of onder de palmbomen.

Hoe is je smaak – wat betreft interieur – te omschrijven? Waar haal je je inspiratie uit?

Minimalistic. Een minimalistic interieur geeft mij veel rust en ik vind het dan ook heerlijk om na een lange dag thuis te komen in een clean, simpel – maar vooral gezellig huis. De meeste inspiratie haal ik toch wel uit Pinterest. Ik kan uren verdwalen in al die leuke moodboards.

Wat zijn jouw interior go-to stores in Dubai?

HomeCentre, IKEA, Muy Muchos en Dragon Mart.

Kan je wat meer vertellen over het wonen in Dubai?

Hmm… Ik weet niet eens waar ik moet beginnen, haha! Wonen in Dubai is geweldig! Je kunt je vast wel voorstellen wat voor lifestyle je hier kunt leiden. Elke avond uiteten, elk weekend naar het strand.. Maar de werkcultuur is behoorlijk pittig, we maken hier erg lange dagen. Daarnaast, doordat er zoveel expats in Dubai wonen, is en blijft het lastig om een vast vriendengroepje op te bouwen. De meeste mensen verhuizen na 2 of 3 jaar weer naar een ander land. Het heeft dus allemaal onwijs veel invloed op je woonsituatie. Je weet namelijk nooit waar je volgende maand, volgend jaar of over twee jaar zult zijn. Je bent dan ook geneigd om niet al te dure spullen aan te schaffen. Voor het idee: wij zijn al zes keer verhuisd in de afgelopen 5,5 jaar 🙂

Wat zijn jouw musthave woonaccessoires?

Een comfy bank met lekker veel kussens, wat leuke vazen met dried flowers, kaarsjes en schilderijen voor de personal touch.

Je fijn voelen is – vooral in deze tijd – belangrijk; wat geeft een huis een echt thuisgevoel voor jou?

Een huis waar je voor je gevoel niks aan ontbreekt, een gezellig huisje wat veel sfeer heeft.

Op welke moment voelde je je echt thuis toen je eenmaal verhuisd was van Nederland naar Dubai?

Ik denk dat ik mij na 3 jaar pas écht thuis begon te voelen. De eerste paar jaar in een ander land is voornamelijk nog erg veel ontdekken. Denk dat emigreren vaak nog wel erg wordt onderschat. Het lijkt allemaal erg leuk en makkelijk, maar je hele leven opnieuw opbouwen kan toch best lastig zijn. Een fijn huisje vinden, nieuwe vrienden maken, wennen aan de cultuur in een bepaald land etc. Nu kan ik wel zeggen dat ik alle ins and outs in Dubai weet, een hele leuke vaste vriendengroep heb en mij echt thuis voel.

   

Heb je tips – voor mensen die naar het buitenland verhuizen – om je sneller thuis te voelen of te settelen?

Mijn tip zou zijn om als eerst een plek voor jezelf te vinden – en/of te creëren – waar je je fijn voelt en wat je ergens doet denken aan thuis. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je je omringd met like-minded people, mensen die snappen waar jij doorheen gaat en weten hoe het is om geen familie om je heen te hebben.

Dit was alweer de Interior Talk Tuesday voor maart! In de volgende Talk hebben we weer een inspirerend en gezellig persoon te gast! Wie dit is blijft nog even een verrassing.
Blijf op de hoogte rondom Revival Lifestyle the Label door ons te volgen op Instagram .